Tencel jurk

Als je voor het eerst een tencel jurk draagt, zul je absoluut verrast zijn door het draagcomfort. De stof voelt namelijk zijdezacht en glad aan op je huid maar is toch heel sterk. Het kan echt tegen een stootje en is daarom ook heel geschikt om te dragen door kinderen! Ook ademt het heel goed en heeft het antibacteriële werking waardoor je geen vervelende luchtjes hebt en het jurkje niet vaak hoeft te wassen. Maar zelfs na het wassen blijft de stof mooi en droogt het bijna zonder kreukels op. Omdat de jurk lang mooi blijft heb je er jaren plezier van.

Shop

Een tencel jurk is duurzaam

Tencel wordt gemaakt van eucalyptusbomen uit duurzaam beheerde bossen. Een tencel jurk is een dus een duurzame keuze. Er is weinig water nodig om de stof te maken, veel minder dan voor katoen bijvoorbeeld, en het beetje water dat gebruikt wordt, wordt bijna allemaal hergebruikt. Een tencel jurk is ook nog eens biologisch afbreekbaar omdat het plantaardig is. Je kiest dus niet alleen voor een mooie stof maar zeker ook voor het milieu. Zo maak je een verantwoorde keuze maar hoef je niet in te leveren op stijl, look & feel en  draagcomfort.

De voordelen van een tencel jurk

Een tencel jurk is een echte duurzaamheidskampioen, dat mag duidelijk zijn. Maar dat is nog niet alles. Tencel is namelijk ook een prachtige stof met bijzondere eigenschappen. Het is erg zacht wat zorgt voor draagcomfort, maar het is ook sterk en kan tegen een stootje. De jurk ademt ook perfect, wat zowel in de winter als de zomer prettig is. Ook absorbeert tencel water beter dan katoen, maar het droogt toch sneller. Tenslotte, krimpt en kreukt een tencel jurk minder dan een jurk van katoen. Wat wil je nog meer?