Over Marble Berriez

Marble Berriez is een nieuw Nederlands duurzaam kledingmerk. Onze kleding wordt geproduceerd in Nederland en is gemaakt van 100% milieuvriendelijke materialen. Marble Berriez staat voor tijdloze, elegante designs in exclusieve, kleurrijke prints. 

100% duurzaam

De kleding van Marble Berriez is volledig duurzaam. Voor de jurkjes is gekozen voor 100% tencel, de meest milieuvriendelijke stof en een ‘rising star’ onder duurzame ontwerpers. Zelfs de ritsen en knoopjes zijn gemaakt van gerecyclede materialen, namelijk gerecycled post-consumer polyester en hennep.

Kleding van Tencel

Tencel is nog niet zo bekend maar echt een geweldige uitvinding! Het wordt gemaakt van houtpulp van eucalyptusbossen die duurzaam beheerd worden. Het productieproces van Tencel is een ‘closed loop’. Dat betekent dat meer dan 99% van het water en de oplosmiddelen die tijdens het proces gebruikt worden, worden opgevangen en hergebruikt. Het bleken van de vezels gebeurt chloorvrij en daardoor is Tencel ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar. 

Tencel scoort dus hoog op duurzaamheid. Maar dat is nog niet alles, het is namelijk ook een prachtige stof met bijzondere eigenschappen:

  • Het is erg zacht wat zorgt voor draagcomfort, maar het is ook sterk en kan tegen een stootje.
  • De stof ademt wat zowel in de winter als de zomer prettig is.
  • Tencel absorbeert water beter dan katoen, maar droogt toch sneller.
  • Het krimpt en kreukt minder dan katoen.

Made in Holland

De producten van Marble Berriez worden geproduceerd in Nederland. Zo minimaliseren we het transport en dus onze Co2 voetafdruk. De stoffen worden exclusief voor Marble Berriez bedrukt met unieke prints. Dit gebeurt bij een Nederlandse textieldrukkerij die digitaal drukt met GOTS inkt (Global Organic Textile Standard). De kleding wordt gemaakt in een Nederlands naaiatelier, een prachtig familiebedrijf dat al 35 jaar in business is! Zo weet je dus zeker dat het jurkje wat je straks draagt eerlijk en ambachtelijk is geproduceerd. 

Transparante prijzen

Wij willen graag transparant zijn over onze prijzen, zodat je weet dat je een eerlijke prijs betaalt voor je kledingstuk. Hier zie je precies hoe onze prijzen zijn opgebouwd.

Menu